Utah Rock Art Research Association 36th Annual Symposium Delta, Utah

Saturday Morning Session

8:00 am	Announcements
8:05	Welcome — Richard Jenkinson, URARA President
8:10	Welcome — Gayle K. Bunker, Mayor of Delta, Utah
8:15	Introduction —David Sucec, Presentation Coordinator
8:20	60 MINUTES / Featured Speaker: Carolyn BoydThe White Shaman Mural: An Enduring Creation Narrative in the Rock Art of the Lower Pecos
9:25	30 MINUTES / Carol Patterson, Water Caps, taking Scalps to Bring Rain
9:55	Break (20 minutes)
10:15	30 MINUTES / William D. Hyder and Dorothy Bohntinsky, <i>Ritual and Rock Art in Basketmaker Ceremonies: Butler Wash Revisited</i>
10:50	30 MINUTES / James Farmer, The "Oral Fixation" in Barrier Canyon Rock Art:
	Visualizing Sound in Ancient American Painting
11:25	30 MINUTES / David Sucec, White Figures of the Escalante
11:55	Lunch, on your own1 hr, 15 minutes
	Afternoon Session
1:15 pm	Announcements and Introductions
1:20	30 MINUTES / Richard Jenkinson, A Close Look at the Harvest Scene
1:55	15 MINUTES / Leigh Grench, Cave Springs History
2:15	30 MINUTES / Steven Hughes, Rock Art Behind The Glen Canyon Dam
2:50	Break(25 minutes)
3:15	30 MINUTES / Timothy Hoxha, A Sociological Analysis of Great Basin Rock Art As Social Media Communication
3:40	30 MINUTES / Bill Petry, What Rock Art Really Mean
4:10	Final Announcements
4:20	Workshop / Robert Mark, Ph.D. and Evelyn Billo, Structure-from-Motion (SfM)
	Photogrammetry, 3D models and 'Digital Rubbings'
5:00	Business Meeting and Elections

Sunday

Morning Session

5 - 5 - 5 - 5 - 5 - 5 - 5 - 5 - 5 - 5 -		
8:00 am	Announcements	
8:05	Introduction—David Sucec, Presentation Coordinator	
8:10	60 MINUTES / Featured Speaker: Alan GoldMyth, Ritual and Rock Art: Decorated	
	Animal People and Animal Masters of the Coso Range.	

9:15	30 MINUTES / Paula Reynosa, Dragonfly Petroglyphs and Pictographs and their
	Locations across the Southwest
9:50	30 MINUTES / Jesse Warner, Other Combinations of Man and Sheep Than What
	Seem to be Shamanism
10:25	Break (20 Minutes)
10:45	30 MINUTES / Judy F. Hilbish, Western Message Petroglyphs, Do They Have a
	Message?
11:20	15 MINUTES / John & Mavis Greer, Recent Research on Western Message
	Petroglyphs
11:40	30 MINUTES / John A. Ruskamp, Jr., Ancient Chinese Rock Writings Confirm Early
	Trans-Pacific Interaction
12:10 pm	Lunch (catered lunch on premises)

Afternoon...Conservation and Preservation Presentations and Workshops

August 12, 2016 11:40 AM